Нещо не е наред с дебатите за София, всички пазят Фандъкова като рохко яйце

.
Май ще отлита нанякъде...Източник: БГНЕС

Дебат за София по бТВ. Водещият Хекимян внимава да не стане като в „Референдум“ по БНТ, защото Джамбазки от ВМРО май само за това бе отишъл. Другите бяха примерни и доста припряни.

Всички обещават готини неща. Край на презастрояването. Чист въздух. Редовен и комфортен транспорт. Че и безплатен. Никакви задръствания. Контрол на ремонтите, ама строг. Прозрачност на обществените поръчки. Борба с корупцията. Нови детски градини и ясли. Дори околовръстното щели да завършат… някой ден…

Яки предизборни дъвки.

Никой от кандидатите, ама ни-кой не попита Фандъкова: А, бе, жено, 12 години твоята партия ръководи София, 10 от тях ти си кмет. Защо не направи нищо от това, което сега обещаваш? Единствен младият Борис Бонев от „Спаси София“ я попита, кога ще изпълни обещанията си от 2011 година? Фандъкова измърмори нещо, от което стана ясно, че е много трудно да ръководиш голяма община.

Като ти е трудно – отивай си вкъщи и давай частни уроци по руски език.

И друга наглост, която Фандъкова пробутва от години: хвали се с неща, които са нейно задължение и работа. На всичкото отгоре не се справя, а ние плащаме хубави заплати на нея и екипа й. Гробарят и той си върши работата, но не се хвали, че е изкопал гроб два на един метър, нали?

В тази връзка Фандъкова да се хвали по-умерено с метрото, щото се излага. Метрото в Лондон е построена през 1863 г., а влаковете са минали под река Темза две години преди Априлското въстание… Те какво да кажат?

Дори в Пхенян, столицата на Северна Корея, метрото е открито през 1973 г. Гледаме им номера на фанелката, дето се вика…

Или за ремонтите… В Белград годишно се ремонтират три пъти повече улици отколкото в София. Сръбската столица е колкото нашата.

Да не говорим за качеството. Няма и 400 км дотам, да се качи в лимузината и шофьорът да я закара да види.

София е сред 14-те зони с най-силно замърсен въздух в Европа, сочат данните на Дирекция “Околна среда” на Европейската комисия (ЕК) за 2018 г. Това не се променя от години. Според организацията Health and Environment Alliance (HEAL) - Брюксел, в София децата дишат мръсен въздух дори в класните стаи.

А щом стане дума за корупция Фандъкова подскача като ужилена: Дайте документи и доказателства, - вика. Това наистина е нахално, защото нито гражданите, нито опонентите й имат достъп до съответната документация. И все пак не е тайна как фирми, близки до Пеевски спечелиха строителството на Северната тангента, въпреки, че търгът бе спечелен от италиански консорциум. Фандъкова що се прави на ударена. Както и за още три-четири фирми, абонирани за скъпите ремонти в столицата. Намирането на доказателства е работа на прокуратурата, ДАНС, МВР и други институции. Те обаче се управляват от хора, свързани и зависими от ГЕРБ. Което си е „политически“ чадър над Фандъкова и общината.

Натрапва се и подличката хитрост в дебатите и представянето на кандидат-кметовете за столицата, на Фандъкова да й дават думата винаги последна. По този начин тя отричаше всичко казано и доказано от конкуренцията.

Трябва управлението да се смени. Трябва също да се извършат проверки и ревизии, а резултатите да се обявят публично. Това е най-големият страх не само на Фандъкова, но и на цялата й партия.

Време е столичани да оправдаят страховете им.

Как да не ти стане хубаво? Васко Василев: При Йорданка Фандъкова има резултати, София става все по-хубава

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...