Борисов: Тук пасяха магарета, а сега какви магистрали, расте завод след завод! Драго ми е, като гледам

boiko-borisov-pak-obeshta-novo-750

„В София ги конструират и им измислят дизайна. Това й е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги правят“. Това беше коментарът на премиера Бойко Борисов при откриването на завод за автомобилни светлини на „Мерцедес“ в Индустриалната зона край Пловдив, пише OFFnews.

Той бе придружен от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Емил Караниколов.

„За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали. На голите поляни расте завод след завод. Драго ми е, като гледам!“, допълни Борисов.

Според него от Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища и това е причината за притока на инвестиции.

„Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград – Мездра и магистрала „Хемус“, инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода“, подчерта премиерът.

Новооткритият завод за автомобилни светини е турска инвестиция, затова на церемонията присъства турският посланик Хасан Улусой. 

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни