Как българският народ посреща новината за падането на мониторинга

.
Др. Тодор Живокв се е хванал на хорото...
Дете се прибира в къщи от училище. Влиза в хола с наведена глава. Бащата пита: Какво става, да не са ти изяли десерта? Детето не отговаря. Намесва се майката: Кажи, маме, да не са ви плашили с джендери или Ангел Джамбазки да е агитирал срещу гей парада?

Детето изхлипва: Пак двойка… (Асоциация с картината „Опять двойка” на художника Фьодор Решетников. Гешев и Цацаров да не го бъркат с генерал Решетников…)

Тишина. В стаята се прокрадва напрежение… И в този момент на телевизора се появява Жан-Клод Юнкер. Бащата се заслушва и след миг скача от дивана, изпаднал в еуфория: Свалили са мониторинга на ЕС и няма повече да ни критикуват за корупцията и беззаконията. Край на мониторинговото робство! Е, сега вече ще станем като Швейцария. А двойката не я мисли - дидпломи се купуват. Депутатски и кметски места - също. А може и прокурорче да те направим– не е никак лошо...

През прозореца в този момент долитат бурните ритми на българско хоро. Семейство се лепва на перваза. А на улицата - о, чудо! От блоковете се изсипват щастливи хора, прегръщат се, плачат и се хващат на кръшното хоро, извило се като смок в междублоковите пространства, незастроени кой знае защо. Хорото водят напети политици, с грейнали лица. Веят се знамена. 

Мамо, мамо, я ги виж! – рипва детето, забравило за гадната двойка. 

– Що е? – Идат, погледни ги.

С пушки, с саби... – Що стоиш?

Скоро, чедо, поздрави ги!

Тях ги бог прати насам,

да помагат, чедо, нам

Звуците на веселото хоро се извисяват над блоковете, оттам над околовръстния, гори и планини и се понасят над Родината. 

Някъде на „Дондуков“ един мъж изтрива гореща сълза, търкулнала се по обветреното му лице. 

Някъде, още по-далеч, магистрални труженици и труженички спират работа за миг отмора, избърсват с ръкав потта от челата и се прекръстват, вперили взор в небето: Мониторингът падна! 

21 октомври – новият Трети! (март)

21 октомври – новият Девети! (виж снимката)

21 октомври – новият Десети! 

Творчески колектив 

П.П. Някъде на майната си, в едно северезопаднало селце, баба Нуша залости портата. Заключи и трите катинара - два китайски и един турски. Пусна резето и отвърза кучето. След това влезе в къщата и включи камерите и охранителната уредба. Когато свърши всички тези предохранителни мерки, струващи й пет пенсии и два пощенски записа от Испания, възрастната жена седна на столчето, извади бучка сирене и един домат и пусна телевизора. На екрана цъфна набора Юнкер. Говореше за падналия мониторинг за България и спирането на докладите, които сочеха, че има корупция, а няма осъдени. 

"Дърт пергиш... Е, и?" - промърмори баба Нуша и резна домата с ножчето, останало от мъжа й...

Отиваше си един празничен ден за Родината... 

А всъщност омразният мониторинг наистина ли бе паднал?

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...