„Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене“

Близо 731 млн. евро са изпратили българите в чужбина на свои роднини и близки у нас по данни на БНБ за първите 6 месеца на 2019-а (5). Сумата расте и е малко по-голяма от тази за полугодието от миналата година, когато е била 718 млн. евро. В същото време Борисов е надянал розовите очила и при всеки удобен случай не спира да се хвали с чуждите инвестиции и невижданите икономически успехи на правителството му. „Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани служители, българи, връщащи се от чужбина, защото България е прекрасно място за живеене“, реди той пред поредния пиар форум, в какъвто се превръща откриването и на най-малкия кол център на някоя западна компания у нас. След което мантрата се повтаря и мултиплицира и в социалната мрежа. Така според Борисов се „прави наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават“.

Е, г-н Борисоff, къде е тази държава, та да се изнесем всички там? А как ще анализирате факта, че гастарбайтерите внасят повече пари от всички чужди инвестиции за България, и то по официални данни? Защото цифрата на последните е малко над 600 млн. евро. Това ли е белег за просперитет и стабилност?

Точно вие ли не разбирате, че сънародниците ни в чужбина се връщат в „кочинката“ само за около месец, за да оправят някои документи и да донесат пари за тукашната рода. И че без тях и тяхната помощ майките и бащите, бабите и дядовците им са живи умрели. Или по-лошо: връщат се, за да погребат старците си или да ги вземат със себе си, за да ги лекуват по света. И бързат да си отидат в чужбината! А защо продължават да са навън и да работят за други държави, сам си отговорете.

Младите се изнасят, защото в по-цивилизованите страни всичко работи нормално, там няма да се борят за оцеляване като тук, в родината си, и ще получават достойно заплащане. За българските управници и въобще политиците ни обаче келепирът от същата тая чужбина е съвсем друг – едни траншове с пари за усвояване, като си представят как поне половината от тях ще отидат в техните джобове. Това е истината, заради която хората бягат. Всички останали захаросани приказки са или предизборен блъф, или нездрава самозаблуда, при която представяш желаното за действително.

Истински проспериращи у нас са само банките и монополите, които се ползват с държавна протекция. И съвсем неслучайно първите отчитат пореден ръст от 15% на печалбите си, а всички кожодери вдигат цени и такси, когато и както им скимне, с благословията на властта. Най-желаните инвеститори ни заобикалят, примери бол. Нещата са покъртителни и безнадеждни, не процъфтяващи. Но и в пропагандата има принципи и правила – или говориш пълни глупости, за да ядосаш народа, или с глупостите му отвличаш вниманието от сериозните неща. И нещо много сериозно не е наред, ако Борисов сам си вярва за картинката, която рисува.

автор: Валентин Георгиев

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...