ДНК - "кукла" в схемата на нещата

Откакто ДНК е открита през 1959 година, изглежда, че модерната биология бързо се развива. Много хора вярват, че сме открили основния генетичен материал и че ДНК технологията за клониране е обещаваща в предоставянето на всичко, което хората искат. Откакто през 1990 година бе клонирана овца, науката стана все по-доминираща във воденето на човешкото общество. Някои подържат твърдението, че е нормално да създаваме всякакви видове посредством технологията на ДНК клониране – дори хора. Въпреки това, както все повече доказателства разкриват има дефекти в технологията на клониране. Един въпрос трябва да бъде взет под внимание - какво е ДНК и за какво служи?

Генът, сам по себе си, не е всемогъщ. Някои учени го смятат просто за "кукла".

Изразяването на определен ген не е кодирано в информацията, която генът носи със себе си, но зависи от регулации на протеини в заобикалящата среда. Всички молекулярни биолози знаят, че изразяването на гена зависи от епигенични фактори. Това означава, че регулирането на гените не се основа на промяната на редицата на ДНК, която може да бъде наследена от последващи поколения. Ако един ген се метилира (от химическото съединение метил) ще бъде изключен и повече няма да изразява своя протеин; това се нарича "генно мълчание". Например ракопотискащият ген пи-16 обикновено не е метилиран. Но в раковите тъкани се метилира и повече не се изразява. Но механизмът, който предизвиква метилизацията на този ракопотискащ ген не е известен.

Една от големите пречки на модерната наука е, че гледа на ефектите като причини. Много болести се обясняват като следствия от дефект или мутация на определен ген, но друг индивид може да не страда от същата болест дори, ако е със същия дефект. Учените мотивират твърдението си, като казват, че това е оттегляща се мутация.

Никой не знае как се появява мутацията и науката също няма становище по този въпрос. Практикуващите Фалун Дафа знаят, че болестите са причинени от карма, която се проявява в това измерение като бактерии и вируси, които могат да станат причина за промяната на много аспекти в организма; мутацията на гените е само един от тях. Тогава как може само чрез коригирането на гена да се излекува една болест? Всичко това е просто феномен, а не корен. Модерната наука се отнася към феномените, като към причини.

Истинската наука трябва да търси да открие природата на обекта, да разследва причините зад феномена и трябва да напредне до по-дълбоко, по-микроскопично ниво, вместо да спори върху повърхностни феномени. /clearwisdom.net/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни