Източна система за подобряване на тялото и духа

Image

Жителите на Еденбургския център за стари хора "Данвуд" добавят упражненията на Фалун Дафа към обичайните си упражнения.

Мич Гебер предлага на живеещите в центъра за стари хора "Данвуд" в Еденбург (САЩ) да опитат нещо от Далечния изток, но не става дума за сладко-кисело пиле в менюто…

Гебер внася разнообразие, включвайки друга култура в програмата с упражнения на живеещите в центъра, запознавайки ги с Фалун Гонг, традиционна китайска практика, включваща упражнения и медитация, и предлагана безплатно от доброволци.

"Получих няколко необикновени отклика от сътрудници и жители на Еденбург, споделя впечетленията си Гебер.

Когато Гебер започнал преди наколко години да се занимава с Фалун Гонг (Фалун Дафа), не знаел до какви промени ще доведе това в неговия живот и живота на хора около него.

Дошъл в Атланта от Южна Африка през 1995 г., 25-годишният Гебер каза, че когато започнал да се занимава с Фалун Дафа "почуствал, че се е обновил напълно" само след няколко седмици. Той споделил наблюденията си със своите баба и дядо, които също започнали да се занимават с практиката, и в които също настъпили положителни промени.

През това лято Гебер се свързал с Фред Гласман, основател на центъра в Еденбург. "Той ме покани да правя там упражненията и аз започнах да се занимавам със старите хора. Заниманията придобиха огромна популярност и дадоха добри резултати", разказва Гебер.

"Неговият сутришен клас обикновено се посещава от седем до 15 жители", уточни Джени Рейнс, координатор на мероприятията в Еденбург. "Изпълнението на упражненията стана много важно нещо за хората - допълни Рейнс. - Това внася разнообразие в тяхната рутинна праграма за упражнения".

Гебер научил за Фалун Гонг посещавайки изложба за правата на човека в Университета на Джорджия през май 2001 година. Той каза, че организацията Amnesty International раздавала листовки, за да привлече вниманието към положението на Фалун Гонг в Китай и преследването от комунистическия режим.

"Гледах упражненията и си мислех, каква невероятна практика, а на другата страна видях демонстрация срещу преследването", разказва Гебер.
Изпълнен с желание да разбере истината, връщайки се вкъщи Гебер потърсил повече информация по въпроса. Така разбрал, че г-н Ли Хонгджъ е основал през 1992 г. в Китай практиката, която се базира на три принципа: Истинност, Добрата и Търпимост. Тя бързо се разпространила в Китай и в много други страни.

След като в Китай групата се увеличила бързо на 70 милиона последователи, Китайска комунистическа партия започнала да я преследва, като за целта специално основала (на 10 юни 1999 г.) т. нар. "Управление 610".

От началото на преследването Информационния център на Фалун Дафа е потвърдил официално смъртта на над 3000 последователи на Фалун Гонг в Китай. Като евреин и жител на Южна Африка, Гебер намерил обяснение на жестокото преследване.

"Имам усещането за неотложност - казва Гебер. - Семейството ми избяга от Холокоста в Унгария и Полша, и аз бях свидетел на много случаи на преследване на черните ми приятели в Южна Африка. Затова, когато разбрах, че Фалун Гонг в Китай е свързан с преследването на хора, почувствах заплаха".

Гебер основал група Фалун Гонг по правата на човека в държавния Университет на Джорджия, където следва международен бизнес. Въпреки че Гебер е доста активен, той винаги оставя политиката настрана, когато се занимава с всекидневните упражнения на жителите от Еденбург.

Равин Шалом Луис обясни, че предложението на практики като Фалун Дафа за възрастни хора е добро за тях не само тялом, но и духом. "Има много неща, от които като хора можем да се поучим от други вери и култури, и ние действително съветваме да се приема това, което е добро", казва Луис относно класа на Гебер.

Джени Рейнс разказа, че е забелязала изменения в поведението на участниците след утренните им неделни упражнения. "Те изглеждат много спокойни след това и настроението ми се приповдига, което прави денят им по-приятен".

По думите на Фред Гласман, всеки в района е добре дошъл да прави упражненията на Фалун Гонг с жителите на Еденбург.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...