Вижте за какви здравословни проблеми алармират ноктите

Обърнете внимание още при първите симптоми

Различните части от човешкото тяло и в частност ноктите могат да алармират за редица здравословни проблеми.

Здравните експерти твърдят, че нокътната плочка може да разкрие редица проблеми, както и причината за тях.
Така например не е никак трудно да разберете, че имате проблеми с белите дробове, черния дроб, бъбреците, липса на минерали и витамини, физически стрес, недохранване, артрит или онкологично заболяване, вглеждайки се в ноктите.

Така например при наличието на псориазис или анемия, обикновено се образуват ями по ноктите. Бледият им цвят пък е сигнал, че нивото на албумин в кръвта намалява застрашително. Ако пък ноктите ви започнат да придобиват синкав оттенък, трябва да знаете, че това също не е случайно. Този признак издава, че организмът ви страда от недостиг на кислород.

В случай, че сте попаднали в плен на инфекциозен стенокардит, то тогава кожата под ноктите започва да кърви. Нокътните плочки стават изключително крехки, ако страдате от липса на калций, белтъчини или витамини. В случай, че страдате от недостиг на желязо пък, те стават вдлъбнати.

Деформирането им също не е случайно, а процес, дължащ се на здравословен проблем. Обикновено деформираната нокътна плочка е знак за емфизем или друг здравословен проблем.

Малките ямки по тях може да са знак не само за наличието на екзема, а и за това, че страдате от артрит. В случай, че ноктите ви са набраздени с хоризонтални линии, това е знак, че сте под физически стрес. Хоризонталните черти се появяват и след като сте се подложили на химиотерапия.

Трябва да знаете, че всяка една промяна на ноктите е сигнал, че трябва да потърсите специализирана помощ. Ноктите не се набраздяват, вдлъбват или променят по какъвто и да било друг начин, без причина.

Колкото по-навреме им обърнете внимание, толкова по-добре за вас. Имайте предвид, че този проблем никак не е за подценяване, пише zdrave.to.

Източник: http://www.razkritia.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...