Tyxo.bg counter

Яжте тези храни и ще бъдете здрави цяла зима!

С тези храни ще бъдете здрави през зимата!

Зимата наближава и идват вируси и болести. Времето навън става студено, заради което трябва да се стараем да бъдем по-усърдни в това да пазим здравето си. През студените зимни месеци, у нас се случват различни процеси. Имунитетът ни отслабва.

Започва да ни пада повече косата, освен това ноктите ни се чупят, кожата става все по-нееластична. Все още не можем да контролираме всички процеси в организма си през зимата. Но има няколко храни, които ни подготвят през зимата.

Една от тези полезни храни е джинджифила. Подправката е силен имуностимулант. Джиндижилът се използва в много диети, защото помага да регулираме теглото си, като топи мазнините в организма. Той може да се използва в различни храни. Той може да се пие самостоятелно като напитка, да се слага в ориз, картофи и дори към месото.

Другата полезна храна през зимата са крушите. Този типично есенен плод също е много полезен. Сладкото изкушение е богат на витамин С. Той е известен с това,че предпазва и лекува организма от различни бацили и микроби.

Плодът може да се консумира в различно състояние. В сурово, печени, като десерт, дори и салата. Крушите могат да бъдат и добавка към различни екзотични ястия.

Карфиолът също е типично есенно ястие. Може да се използва като салата в туршии, като пюре или за гарнитура на различни блюда. Карфиолът е известен с това, че предотвратява образуване на ракови съединения.

Тиквата също е много полезна през есента и зимата. Тя се консумира по различни начини. Може като варена, печена, като пудинг, за пици и торти. Тиквата е богата на калий, както и на витамин В. Един от любимите начини за консумация е печена с мед и орехи.

Ряпата е богата на различни витамини. Тя съдържа витамин С, както и витамините А, К и фолиева киселина.

Източник: http://www.razkritia.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни