Следвайте "Буднаера" в Телеграм

УЖАС! България вчера е била първа по смъртност от COVID-19 в ЕС – Развоят на епидемията от Covid-19 опровергава твърденията на властта

УЖАС! България вчера е била първа по смъртност от COVID-19 в ЕС

В СМИСЪЛ "НЕ ПРОПУСКАМЕ ДОБРАТА ВЪЗМОЖНОСТ ОТ КРИЗАТА, КРАДЕМ ОЩЕ ПО-ЯКО"

https://www.facebook.com

Развоят на епидемията от Covid-19 опровергава твърденията на властта, че се справя добре с управлението на кризата. В България пандемията отбеляза смъртоносен рекорд за 20 ноември.

Според статистиката ние сме страната с най-много починали от коронавирус (на 1 млн. жители) в Европейския съюз днес, със 17.1 жертви за всеки от близо седемте милиона население, пише Sega.bg, позовавайки се данните от сайта ourworldindata.org.

Извън границите на ЕС, в черната статистика ни изпреварва само Босна и Херцеговина, която в изминалото денонощие има 19.5 смъртни случая от Covid-19 на милион. Но както е тръгнало, сигурно и нея ще настигнем с бързи темпове. 

Към 20 ноември у нас от болестта са починали 119 души, което дори не е национален рекорд (на 17 ноември смъртните случаи бяха 152, а числото на жертвите в последната седмица се задържа трайно над 100 дневно), но е достатъчно да ни изведе начело в антикласацията. Втора е Полша с близка до българската смъртност при несравнимо по-голямо население, а другите европейски страни се справят - повече или по-малко - по-добре с оцеляването.

Графиката е от сайта OurWorldInData, като за справка редом с 27-те държави от ЕС са оставени и САЩ, прословути със своето несправяне с епидемията. 

По данни на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, който обобщава случаите за последните 14 дни, за този период страната ни е на трето място в ЕС (след Чехия и Белгия) по брой смърти на милион, но при тях графиката бележи спад на дневна база, а при нас - обратното. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!