Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяна в плана! Здравният министър: Маски ще се носят на места, където има рисков контакт

No photo description available.

https://www.facebook.com

До края на деня се очаква заповедта за задължителното носене на маски на открито. В момента експерти прецизират текста. Той ще бъде по-различен от заявеното от здравния министър вчера.
Това обяви пред медиите самият проф. Костадин Ангелов. 

Заповедта трябва да влезе в сила от утре, но все още не е ясно кога и къде ще бъде необходимо да се носят маски. Здравният министър обясни, че задължително ще бъде употребата на предпазни средства срещу разпространението на COVID-19 на опашки пред институции и магазини, където има струпване на хора и няма възможност за спазване на дистанция. 

"Решението за носене на маски на открито, на местата където има рисков контакт, е взето с двучасова видеоконферетна връзка и диалог с двата експертни съвета по епидемиология и инфекциозни болести. Председателят на експертният съвет категорично подкрепя носенето на маски на открито на тези места. Ако не вярвам на него и подлагам под съмнение мнението на всички български професионалисти, доказали се във времето, на кого да вярвам тогава?", попита още Ангелов. (На премиера Борисов, на кого...) 

Отговорът на епидемиолозите е еднозначен - да, маските помагат, отсече здравният министър. 

Той коментира и вчерашната протестна акция, при която граждани гориха маски. Такава се очаква да има и днес. 

“Вчера видяхте да се горят маски публично. Но те спасяват животи. Те можеха да бъдат използвани някъде, където има нужда от тях”. 

"Основният проблем, който имаме в момента, е недостигът на персонал. Усеща се умора, имаме заразяване на колеги, липса на кадри. Легла и апарати ще намерим, хора – трудно ще намерим. Преследваме медицинска логика. Където има риск от заразяване, струпване на хора и т.н. - въвеждаме задължително носенето на маски. Целта е да се заразят по-малко хора", допълни още здравният министър.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!