Сутрешен сеир: Караянчева тресна телефона на Хекимян в ефир. Избяга от въпроси за поисканата й оставка и охраната на НС

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева не отговори на въпроси за поисканата й оставка и за режима на охрана на сградата на парламента. Тя затвори телефона, въпреки че обаждането в ефира на бТВ бе по нейна инициатива.

Караянчева се обади в телевизията докато гост в студиото на сутрешния блок бе депутатът от БСП Антон Кутев. Той коментира скандала с изхвърлянето на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" от сградата на Народното събрание. 

По думите на председателя на НС обаждането й е провокирано от желанието й да опровергае твърденията, че достъпът на граждани до сградата е възпрепятстван по нейна инициатива. Тя заяви, че реално майките са били допуснати до деловодството, в което се внесли писмо с искане за среща.  

"Лъжа е, че майките не са били допускани. Виждате, че и детенцето беше вътре с майка си. Има правилник в Народното събрание, в който се казва, че след като посетител приключи срещата си, в рамките на 30 минути трябва да напусне. Не мисля, че дамите по някакъв начин са били бити или ритани", коментира Караянчева.

Тя бе категорична - ситуацията се използва от Мая Манолова и БСП. 

След обясненията на Караянчева водещият я попита как ще коментира поисканата й оставка, но в момента, в който към нея бе зададен и въпрос дали има нейно разпореждане за ограничаване на достъпа до сградата, тя каза "Благодаря" и затвори телефона, с което прекъсна разговора без да отговори на питанията.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...