Съдът обяви промяната на движението в центъра за незаконна, разпореди на Терзиев и Бонев да спрат

Административният съд спря промените в движението при булевард "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен", става ясно от решението на съда. Има заведено дело срещу общината от Европейският център за транспортни политики.

"Административен съд София - град постановява да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен" чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.", пише в решението на съда.

Според съдийския състав действията на Столичната община не се основават на административен акт или закон и в хипотезата на чл. 250, ал. 1 от АПК и следва да бъдат преустановени незабавно.

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок пред Върховен административен съд.

Делото беше заведено от Европейския център за транспортни политики.

“Бих искала да кажа, че след това решение няма капка съмнение, че действията на общината са били незаконосъобразни. Очаквам още от утре да започне връщането на старата ОД, която е и последната законна, в противен случай поставяме в риск живота и здравето на всички участници в движението. Очаквам извинение от страна на Борис Бонев и Стефан Спасов за всички обиди по мой адрес. Очаквам оставката на зам.-кмета по транспорт и всички останали, които две седмици нагло лъжат гражданите на София и незаконно похарчиха над 1 мил. лв. Очаквам кметът Васил Терзиев да спре незаконосъобразните действия и да се извини също на гражданите, защото ако не го направи ще трябва да си подаде оставката. Очаквам СДВР Столична Полиция да наложи санкции на кмета на София по ЗДвП и да разпореди премахване на незаконосъобразната организация на движението. Благодаря на всички граждани, които ни писаха за доверието и уважението!“, написа във Фейсбук Диана Русинова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съдът обяви промяната на движението в центъра за незаконна, разпореди на Терзиев и Бонев да спрат ᐉ Новини - Tribune.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!