Кирил Петков е разпитан за катастрофата на НСО с убит човек! Разследва се превишена скорост

Би Нюз

Вероятно е съпричиняване на катастрофата от двамата водачи. Кирил Петков и гардовете му са били разпитвани.

“С каква скорост са се движили двата автомобила на НСО, в които е пътувал Кирил Петков, ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и евентуално кой от водачите, какви действия е предприел точно преди настъпването на катастрофата”.
Това съобщи заместник-военноокръжния прокурор подполковник Георги Василев.

При варианта с високата скорост, която може да е била над 120 км. при разрешени 60, остава въпроса – подтиквал ли е НСО към високата скорост охраняваното лице Кирил Петков? Ако е да, тогава и той става съучастник и подбудител. Засега Петков твърди, че излиза от предизборната си кампания, а вчера вечерта пусна абсолютно нелеп пост.

„Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи“, не изключва ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че „е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост“. В него е бил бившият министър-председател Кирил Петков.

„Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната служба за охрана. Още снощи, незабавно след приключване на огледа на местопроизшествието, лично от военния прокурор в град Варна. Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали на произшествието незабавно, след като то е станало. Доколкото знам разрешената максималната скорост, е около 60 км в час в този участък на пътя, преди навлизане в населеното място – град Аксаково.

Тинев поясни, че Военно-окръжната прокуратура поема разследването заради принадлежността на единия от двамата водачи към НСО.

Ако няма съпричиняване, делото ще бъде препратено към Окръжната прокуратура във Варна, уточни прокурорът.

В чл. 14 ал.(1 ), т. 4 от Законодателство за НСО изрично е записано: За осъществяване на функциите по чл. 13 и в пределите на своята компетентност Националната служба за охрана:

  1. осигурява специализиран транспорт;
  2. при необходимост организира съпровождане, пилотиране или ескорт на транспортните средства на охраняваните лица при спазване изискванията на Закона за движението по пътищата.

Самият Кирил Петков е бил превозван от кола на НСО поискала на Чл. 21. (1) Специализиран транспорт в мирно време се осигурява на 2. лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател – до 4 години след освобождаването им от длъжност.

От Националната служба за охрана разпространиха позиция, в която казаха, че автомобилът се е движил по път с предимство, когато се случва катастрофата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кирил Петков е разпитан за катастрофата на НСО с убит човек! Разследва се превишена скорост - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!