Гвоздейков, чети! 8 часа и смяна на 3 влака от София до Свищов

Автор: Lupa.bg

Осем часа пътуване от столицата до града на Щастливеца, осигуриха от Български държавни железници, установи Актуално Свищов.

Влакът, който по разписание тръгва от Централна гара София в 10,10 часа, потегли днес след 11,30 часа от гара София север. Закъснението е резултат от започналия ремонт на софийската гара, който ще продължи следващите 15 месеца, уточняват от железниците.

По разписание пътуващите от София до Свищов трябва да са край Дунав в 14,45 часа. Нормално пътуването е малко над четири часа. Да, ама не!

Десетина свищовлии изчакват и ще се приберат най-рано в 17,45 часа, защото влакът 13,45 е тръгнал без да изчака бързия влак София – Варна.

И ще се приберат, ако БДЖ не осигури друга атрация по трасето…

Справка в сайта на железниците показва, че дължината на трасето София – Свищов е 194 километра и пътуването би следвало да отнеме 4 часа и 49 минути.

“Винаги пътуването до Свищов е било девет дена път с камили... Неудобни връзки, мръзнене на гара Левски...

Нищо не се е променило в БДЖ за 30 години.”,

коментират запознати с обичаите в държавните железници. И добавят:

“Това е интелигентен начин хем да вземеш субсидията за возене на влак, хем никой да не го използва и всички да те псуват. Единствено по силите на БДЖ ПП с любезното съдействие на НКЖИ.”

За незапознатите с жп битието – посочването на три влака на билета означава, че се сменят три влака до достигане на дестинацията. Първият в случая е заради продължаващия с години ремонт на коловозите на Централна гара София – работа, която китайска бригада би свършила за два следобеда, без да създава чак такъв хаос

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Гвоздейков, чети! 8 часа и смяна на 3 влака от София до Свищов - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!