Le Monde: Защитата на ВСУ във Волчанск, Харковска област, не е готова за действията на руските въоръжени сили

Защитата на украинските въоръжени сили в граничния с Русия град Волчанск не е подготвена за действията на руските сили, съобщава френският вестник Le Monde, позовавайки се на анонимен украински военнослужещ, намиращ се в града.

 „Източникът на вестника потвърждава с тревога, че отбраната на Волчанск не е подготвена и че районът не разполага с необходимите средства за блокиране на руските въоръжени сили“, се казва в материала.

Руската армия извършва атаки от зори на 10 май в четири посоки северно от град Харков, в Източна Украйна. След три дни интензивни боеве и бомбардировки, руското настъпление успя да образува два джоба с обща площ от около 130 km 2 по границата, но не надхвърли 8 km в дълбочина и не проби главната отбранителна линия, защитаваща Харков. където все още живеят 1,3 милиона жители, според областния управител Олег Синехубов.

Източник на Le Monde, който също се бие във Вовчанск в друга част, потвърждава, ужасен, че „отбраната на Вовчанск не е подготвена“ и че „необходимите средства не са в района за блокиране на офанзивата, докато руснаците се разгръщат все повече и повече сили пред нас.”

Освен Волчанск, руските войски развиват настъпление в района на Харков и в друга посока - към голямото село Липци. Няколко населени места там вече са освободени.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Le Monde: Защитата на ВСУ във Волчанск, Харковска област, не е готова за действията на руските въоръжени сили - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!