"Ню Йорк таймс": Руското настъпление срещу Харков може да принуди Киев да се съгласи на примирие

Настъплението на руските въоръжени сили срещу Харков може да принуди украинското ръководство да се съгласи на примирие с Русия. Това пише "Ню Йорк таймс". Според неговата информация настъплението на руските войски към Харков може напълно да деморализира украинците и техните съюзници. По-специално, те могат да останат с впечатлението, че след две години, стотици хиляди жертви и похарчените милиарди долари, ситуацията в зоните на бойни действия „малко се е променила“. Това ще доведе до засилване на натиска върху украинското ръководство да се договори за примирие с Русия, смята "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС.

На 11 май руското министерство на отбраната съобщи за освобождаването на няколко населени места в Харковска област. Ръководителят на нейната военно-гражданска администрация Виталий Ганчев каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили са се окопали в населените места в Харковското направление, но под натиска на руските военни няма как да не отстъпят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Ню Йорк таймс": Руското настъпление срещу Харков може да принуди Киев да се съгласи на примирие | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!