Бутилка цепна главата на Джокович, телефон прекъсна мача му с Муте (Видео)

Инцидент със световния номер 1 в тениса Новак Джокович беляза първия му двубой от Мастърса в Рим.

Сърбинът стартира с убедителен успех участието си срещу Корентен Муте след 6:3, 6:1, но вместо да празнува, напусна корта окървавен.

Докато Ноле раздаваше автографи, от трибуните полетя твърда бутилка право в главата му. Джокович веднага се свлече на земята, а от кадрите се видя, че има и кръв.

Първоначално се смяташе, че става въпрос за умишлена атака. Кадри от друг ъгъл обаче показаха, че е нелеп инцидент, тъй като бутилката пада от джоба на раница на зрител, който се навежда над Ноле за автограф.

След като се съвзе, Новак бе съпроводен към съблекалнята си, като отказа участие в традиционната пресконференция. По информация на сръбското издание "Курир", Джокович е в шок след инцидента, като е бил превързан от медицинско лице и е отказал преглед в болница.

Иначе преди случката - двубоят не централния корт в Рим бе белязан и от куриоз, който пък развесели зрителите. В началото на втория сет, при резултат 40:40 и сервис за Джокович, на корта се разнесе звънене на телефон. Оказа се, че звукът не идва от разсеян фен, а от самия Муте, който очевидно бе забравил да спре звука на мобилното си устройство.

За да може срещата да продължи, французинът изтича до сака си и успя да спре звука, след което се извини.

Известният с бурния си нрав Джокович пък този път прие всичко с усмивка и двубоят продължи.

В следващия кръг Ноле трябва да играе срещи 29-ия поставен Алехандро Табийо, въпреки че все още не е ясно какво е състоянието му след инцидента.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Бутилка цепна главата на Джокович, телефон прекъсна мача му с Муте (Видео) | Корнер.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!