Шокиращо от Narod.bg: Бащата на Галя от Посолството задочно вързан с Румен Вълка и Фатик

Най-сетне е ясно защо Галина Събева – прословутата Галя от Американското посолство, спрягана като кукловода на серия правителства, разполага с такова огромно влияние в политическите процеси на България – заради своя баща, научи Narod.bg.

Таткото на Галя от Посолството, която давала наставления на скоростно изритания външен министър Стефан Димитров каква трябва да е позицията на България по ключовите теми Украйна и Иран-Израел, е Димитър Събев(1933-2012), професионален дипломат арабист, работил в Ливан, Йемен и Швейцария, доктор на историческите науки.

Бащата на Галя напуска МВнР през 1992 г. и започва частен бизнес. Справка в системата ДАКСИ показва, че освен едноличните фирми „Ася-87“ и „Уелкъмнет“, има и участие в „Дарокс-инженеринг“, „София-Делта“, „Пидимекс“, „Интерком“.

Събев е управител и собственик на „Агробин“. В „Рубин инвестмънт груп“ е съдружник с Ангел Стойчев. През 2006 г. бе избран за член на руската Академия по проблемите на сигурността, отбраната и правовия ред. Същата онази академия, която през 2009 г. бе обявена за незаконна от руския Върховен съд.

Безславно завърши и опитът на Събев да оглави Дипломатическия институт на МВнР.

Ангел Стойчев също е бивш полицай. Преди 1989 г. първо е началник на столичното Осмо РПУ, а след това и заместник на Чавдар Чернев в ръководството на Софийско градско управление. Дъщеря на съдружника на Димитър Събев –  Невена, живеела на семейни начала с известния мафиотски бос Филип Найденов – Фатик.

Смята се, че именно Стойчев е собственик на прочутия ресторант „Монтерей“, макар по документи да се водят други имена. Негов шофьор навремето е бил Румен Гайтански – Вълка. И той като приятелите си от кръга „Банкя“ се обзавел с къща в курортното градче.

Че Галя от Посолството е реалният управник в България призна и Вежди Рашидов.

„Когато напусках от ГЕРБ ми казаха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво правят с мен“, каза преди време пред bTV бившият министър на културата и бивш депутат от ГЕРБ.

До оставката му от парламента се стигна след негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Шокиращо в Narod.bg: Бащата на Галя от Посолството задочно вързан с Румен Вълка и Фатик - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!